Diensten

De La Combé Telematica monteert, installeert en certificeert elk gewenst netwerk voor tele-, data- en glasvezelcommunicatie. Onze specialisten hebben een ruime ervaring in het vlekkeloos uitvoeren van alle voorkomende werkzaamheden. Onze werkwijze is gebaseerd op vier zekerheden: kennis van zaken, afspraak is afspraak, zéér scherpe prijzen en kwaliteit opleveringen.

DATA

Op het gebied van data en telecommunicatie leveren wij kwalitatief zeer hoogstaand werk. De grote kennis binnen het bedrijf proberen we door middel van o.a. trainingen en opleidingen steeds verder te verbreden en vernieuwen, zodat wij u nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij verzorgen complete CAT5E, CAT6, CAT6A en CAT7 netwerken inclusief telefonie en glasvezel backbone bekabeling. Dit realiseren wij van ontwerp tot uitvoering. Wij zijn in het bezit van de juiste meetapparatuur zodat wij de netwerken gecertificeerd aan u kunnen opleveren.

Utp/Ftp netwerken is één van onze specialiteiten. Jarenlange ervaring in het kabel leggen, monteren, meten en onderhouden van een goede dataverbinding. Onze Fluke Networks DSX-5000 Cable Analyzers zijn geschrikt voor 10gig ethernet verbindingen.

Dankzij onze expertise en ervaring in de data en telecombranche, bieden we passende oplossingen, in onder aanneming dan wel directe opdracht, voor nagenoeg elke situatie. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de diverse netwerktypes en fabricaten die wij aanbieden, dan helpen wij u graag verder via het contact gedeelte van deze site.

Glasvezeltechniek

Glasvezel fusielassen is één van onze specialiteiten. Jarenlange ervaring in het lassen, meten en onderhouden van een goede glasvezelverbinding. Onze Furukawa Fitel S178 ver.2 Fusielas machines zijn geschikt voor alle type (glas)vezel. Onze Yokogawa AQ7275 OTDR machines kunnen alle types glasvezel meten. In de glasvezeltechniek beschikken wij over de kennis en de juiste apparatuur om u de volgende diensten te kunnen aanbieden: Aanleg en monteren van glasvezelbekabeling Aanleg HDPE-buis t.b.v. glasvezelbekabeling Het aanleggen van ducts t.b.v. blown-fiber en het blazen hiervan Meet rapportage en certificering van het glasvezelnetwerk Glasvezelbackbone bekabeling Verhelpen van een glasvezel storing Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de diverse glasvezeltypes en fabricaten die wij aanbieden, dan helpen wij u graag verder via het contact gedeelte van deze site.

Draadloos netwerk/WIFI

Professioneel wifi voor kantoor Een modern kantoor is voorzien van een draadloos netwerk voor werknemers die met hun laptops, tablets en smartphones constant een draadloze verbinding nodig hebben met internet en het bedrijfsnetwerk. Voor bezoekers wilt u echter een gasten-netwerk waarmee uw gasten kunnen verbinden met internet, maar geen toegang hebben tot uw interne netwerk. Beide draadloze netwerken moeten betrouwbaar, snel en eenvoudig te beheren zijn. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de diverse netwerktypes en fabricaten die wij aanbieden, dan helpen wij u graag verder via het contact gedeelte van deze site.

Verhuizing ICT componenten

De ICT-apparatuur (pc’s, servers, printers etc.) maken tegenwoordig een zeer belangrijk onderdeel uit van een verhuizing. Vaak wordt de gehele verhuisplanning afgestemd op de verhuizing van de ICT. Vaak heeft u niet genoeg eigen personeel om vakkundig de pc’s en servers af te koppelen, te verpakken en op de nieuwe locatie weer correct aan te sluiten. Systeem beheer heeft namelijk tijdens de verhuizing ook genoeg andere zaken aan zijn hoofd. Inventarisatie ICT-apparatuur Een verhuizing is het moment om eens te kijken wat er nu werkelijk aanwezig is op het gebied van hardware. Een inventarisatie stelt u in staat om exacte kennis van uw hardware te verkrijgen. Een eventuele rapportage kan zowel schriftelijk als digitaal worden vastgelegd. Af- en aankoppelen van de ICT-Componenten Wij zorgen voor het deskundig verwijderen van alle bekabeling van de CPU-kasten, monitoren, toetsenborden, muizen en overige randapparatuur. Hetzelfde geldt voor het afkoppelen van faxapparaten en telefoontoestellen. Nadat de kabels zijn afgekoppeld worden zij vakkundig opgebost. Onder opgebost wordt verstaan: het bundelen van de kabels op een zodanige wijze dat ze niet kunnen worden beschadigd en op een eenvoudige wijze zijn te ontwarren. Vervolgens maken zij de items transport gereed. Na de fysieke verhuizing zorgen de ICT-medewerkers voor een efficiënte aansluiting. We kunnen uw netwerkverbindingen testen, het testen op een goed werkende netwerkverbinding behoort tot de mogelijkheden, deze meetgegevens worden opgestuurd in een rapport in pdf-format.

Fatsoeneren werkplek bekabeling

We kunnen uw bekabeling netjes wegwerken ( fatsoeneren ) U heeft ze vast wel eens gezien, die losse en struikelgevaarlijke bossen met data- en systeembekabeling. Deze uitdijende bossen kabels zijn zowel uit hygiënisch als uit Arbo-technisch oogpunt onwenselijk. Bovendien ergert iedereen zich aan deze niet representatieve uitstraling. Laat daarom uw bekabeling wegwerken in aanwezige voorzieningen zoals uitsparingen in bureaus, wandcontractdozen, walloutlets en/of vloerpotten.

Patchen

We kunnen uw serverkasten & werkplekken patchen/labelen Onder patchen wordt verstaan het verbinden met behulp van een patchkabel van walloutlet naar een voorbestemde functie in een patchkast. Afhankelijk van de infrastructuur en de wensen wordt er gepatched naar data, telefonie of IoT componenten. Mocht het nodig zijn ontvangt u na het patchen een lijst met walloutletnummers en/of bijzonderheden.

Wij zijn gespecialiseerd in:

Neem vrijblijvend contact met ons op

Heeft u een vraag of project? Laat het ons weten!